Houten kozijnen van de beste kwaliteit met een unieke uitstraling, voor een goede prijs

Naast kunststof kozijnen hebben wij bij Kozijnen Groothandel ook een uitgebreid aanbod aan houten kozijnen en deuren. Hout wordt al vele eeuwen gebruikt als bouwmateriaal. Ook kozijnen en deuren worden al sinds mensenheugenis gemaakt van hout. Houten kozijnen geven uw woning een natuurlijke uitstraling en geven uw woning net iets meer sfeer. Houten kozijnen bepalen het karakter van uw woning. Al onze kozijnen worden gemaakt van duurzaam hardhout met het FSC-keurmerk. Onze houten kozijnen worden zorgvuldig samengesteld uit de meest milieuvriendelijke  materialen voor een optimale bedieningsgemak en lange levensduur met oog op het milieu. Door onze ruime kennis en ervaringen van diverse houtsoorten kiezen we alleen de beste houtsoorten uit voor het produceren van onze houten kozijnen.
De meest gebruikte houtsoorten zijn:

 • Meranti
 • Merbau
 • Eiken
 • Grenen

Kies voor de hoge kwaliteit van Kozijnen Groothandel en u zult jarenlang plezier hebben van uw nieuwe kozijnen.

Houten kozijnen zijn een meerwaarde voor uw woning

Houten kozijnen geven uw woning net dat beetje extra uitstraling. Hout is veelzijdig kwa ontwerpvrijheid. Vrijwel alle details

De kozijnen en deuren groothandel van Europa

Houten kozijnen met een klassieke uitstraling

kunnen geproduceerd worden. Onze houten kozijnen worden geplaatst in historische en monumentale panden met de kleinste details erin verwerkt. Heeft u liever een moderne en strakke uitstraling dan hoort dat ook tot de mogelijkheden. Hout is veelzijdig en de mogelijkheden zijn eindeloos. Bij ons kunt u het profiel en de kleuren zelf kiezen, zodat uw woning volledig naar smaak wordt aangekleed. Houten kozijnen zijn er niet in standaard maten en worden volledig op maar en wens gemaakt voor onze klanten.

Waarom houten kozijnen en deuren?

Het gebruik van houten kozijnen neemt erg veel voordelen met zich mee. Het is een slimme keuze om te kiezen voor houten kozijnen. Houten kozijnen hebben een lange levensduur, warme uitstarling en zijn makkelijk te bewerken. Door de huidige kwaliteit van de kozijnen in combinatie met de gebruikte materialen is het onderhoud beperkt tot een minimum. Hout is duurzaam, milieuvriendelijk en heeft een natuurlijke uitstraling.

De voordelen van houten kozijnen

 • Hout is mooi

  Houten kozijnen met een warme uniek uitstraling

  Houten kozijnen geven net dat beetje extra uitstraling

 • Duurzaam
 • Hout heeft een lange levensduur
 • Makkelijk te bewerken
 • Een unieke, warme uitstraling
 • Gelamineerde delen hout
 • Glasroeden
 • Hout is isolerend
 • Makkelijk te onderhouden

Hout is mooi

Hout is een mooi natuurproduct. Net als uw meubels geven houten kozijnen en deuren ook een warme uitstraling aan de binnen- en buitenkant van uw woning of pand. Door de veelzijdigheid van hout heeft u de volledige ontwerpvrijheid en kunnen uw houten kozijnen en deuren iedere gewenste uitstraling krijgen. Hierdoor is en blijft uw pand waardevast.

Hout is duurzaam

Hout is hernieuwbaar: bomen kunnen na 20 tot 120 jaar geoogst worden terwijl andere grondstoffen eeuwen nodig hebben om tot ontwikkeling te komen. Als ons duurzaam hout is afkomstig uit bossen die duurzaam worden beheerd. Dit betekend dat zodanig wordt gekapt dat de ecologische functie van het bos als leefomgeving voor zowel planten- als diersoorten behouden blijft.

Houten kozijnen hebben een lange levensduur

Hout is sterk en veilig. Houten kozijnen en deuren hebben een hoge inbraakwerendheid. Mocht er inbraakschade zijn toegebracht aan uw kozijnen dan is dit meestal eenvoudig te repareren zonder de kozijnen te vervangen. Ook het vervangen van het glas gaat erg gemakkelijk en snel.

Hout is makkelijk te bewerken

Hout is veelzijdig en daardoor makkelijk te bewerken. Hout is namelijk bijzonder goed op maat te maken en je kunt kiezen uit ontzettend veel verschillende stijlen: van klassiek en modern tot retro. Of het nu gaat om historische details bij restauratie van monumentale panden of moderne design profileringen, alles is mogelijk. Kozijnen en deuren kunnen in iedere gewenste kleur worden geleverd. Beschadigingen aan het hout kan eenvoudig worden hersteld.

Een unieke, warme uitstraling

Hout is een echt natuurproduct, het leeft en heeft een mooie gloed. Houten kozijnen geven een woning of pand een unieke en warme uitstraling van binnen en buiten. Dit is ook de reden waarom veel woningeigenaren kiezen voor de charme van onze houten kozijn. Dit geeft uw huis net dat beetje extra wat het verdiend. Ieder project is anders en verdient de beste houtsoort bij de juiste uitstraling. Omdat ieder stuk hout anders is heeft elk houten kozijn zijn eigen unieke uitstraling. Breng een warme en gezellige sfeer in huis met de houten kozijnen van Kozijnen Groothandel.

Gelamineerde delen hout voor de beste bescherming van uw houten kozijnen

Hout werkt het hele jaar door. Hout kan daardoor na verloop van tijd kromtrekken, dit gebeurd meestal bij kozijn delen welke uit één stuk hout worden vervaardigt. Door onze jarenlange ervaring met diverse houtsoorten werkt Kozijnen Groothandel met gelamineerde delen hout in onze kozijnen.

Deze delen bestaan, afhankelijk van de profieldikte, uit 3 tot 6 lagen, en zorgt voor een sterke solide basis voor uw kozijn. Door het werken in lagen kan het hout niet meer kromtrekken. Al onze houten kozijnen worden door middel van diverse machines in het door u gewenste model geproduceerd. Houten kozijnen worden op maat gemaakt en volledig naar wens van de klant. U kunt kiezen voor Ornamenten en sierlijsten voor een klassiek uitstraling van uw houten kozijnen. Hout is uitermate geschikt voor oude gebouwen en monumentale gebouwen, waarvan het karakteristieke aanzicht behouden dient te worden.

Glasroeden (kruiskozijn)

Houten kozijn met glasroeden

Houten kozijn met glasroeden

Roeden op het glas geven uw kozijnen extra charme en uitstraling. Kuisverdelingen kunnen op verschillende manieren worden aangebracht en zijn geschikt voor alle woningen of panden. Glasroeden of het klassieke kruiskozijn zie je vaak terug in traditionele of landelijke woningen. Kruisverdelingen kunnen echter ook bij moderen woningen worden toegepast.

Hout heeft een hoge isolatiewaarde

Hout staat erom bekend een goede isolator te zijn op gebied van zowel warmte en geluid. De keuze voor houten kozijnen is dan ook het beste als u uw woning goed wilt isoleren. De U-waarde van houten kozijnen kent een gemiddelde van 2.4. Het is van belang dat de kozijnen goed worden onderhouden om de isolatiewaarde te waarborgen. Hout dat niet voldoende onderhouden wordt, kan slijtage en rottingsverschijnselen vertonen. Het gevolg daarvan zijn barsten die een enorm warmteverlies met zich meebrengen en vocht vasthouden.

Houten kozijnen zijn makkelijk te onderhouden

Uw kozijnen krijgen gedurende het hele jaar veel te verduren. De buitenkant van uw kozijnen worden voortdurend bloot gesteld aan diverse weersinvloeden. Denk hierbij aan zonlicht, regen, hagel, zand en insecten. Deze factoren hebben allemaal invloed op de glans, kleur en duurzaamheid van uw kozijnen. Het tijdig schoonmaken van uw houten kozijnen verlengt de levensduur van uw kozijnen. Houten kozijnen dien je 1 keer per 5-7 jaar te schuren en schilderen. Bij het gebruik van goed hout is de levensduur van goed onderhouden kozijnen gemiddeld 40-60 jaar.

Binnen 48-uur een offerte op maat!